28.9.14

All star Converse, venceremos edition.


All Star Converse, venceremos edition
Βλέπω στα διάφορα social, blogging και micro-blogging sites τις φωτογραφίες που πάνε και έρχονται, αναδημοσιεύονται, που για χάρη τους πατιούνται καρδούλες, λάικς και ριμπλόγκζ.  Καταλαβαίνω το να είναι κάποιος βλαμμένος. Να ανεβάζει ζωγραφιές του σατανά και των δαιμόνων, φωτογραφίες με σύριγγες ηρωίνης και σταυρούς και να νομίζει ότι πολεμάει το σύστημα. Αλήθεια, το καταλαβαίνω.


Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται μια φωτογραφία παπουτσιών να έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 500.000 φορές από σπίτι σε σπίτι. Converse, Nike και Adidas κατακλύζουν τις οθόνες των smartphones και των tablets μέσα σε περίτεχνα πλαίσια παρέα με έξυπνα, επαναστατικά σλόγκαν. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη και τη δυναμική της μόδας, θα παρακολουθούσα γοητευμένος την πορεία μιας φωτογραφίας από τη νέα collection ενός Οίκου αν σάρωνε τα likes από PC σε PC. Θα κατανοούσα τη μανία με τα all star Converse από έναν αγώνα NBA της δεκαετίας του '50, ή τα ADIDAS από τα μουντιάλ της δεκαετίας του '20 στην Λατινική Αμερική. Τότε που μετρούσαν. Που είχαν κάτι να πουν. Που δεν τα φορούσες αν δεν ήσουν μαύρος, κομμουνιστής, φοιτητής ή καλλιτέχνης.

Τώρα όμως παλικάρια; Blogs και reblogs σε ηλικιωμένα παπουτσάκια Made in China και Made in Vietnam που ράβονται από δωδεκάχρονα του ενός δολαρίου την ημέρα; Έλα ρε Τσε Γκεβάρα! Να φωτογραφίσουμε μερικές σαγιονάρες μήπως και σκιαχτούν οι πολυεθνικές;

Ζήλεψα λοιπόν.

Το παραδέχομαι.

Ανεβάζω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι στην επαναστατική πορεία. All star Converse, venceremos edition.




_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου